Activitat prejornada

La V Jornada Valenciana de Documentació començarà amb una activitat lúdica. Ens dividirem en dos grups per a realitzar una visita a l’Arxiu de la Catedral de València o pujar al Micalet, torre de la catedral, per a veure les seues campanes.

Visita a l’Arxiu de la Catedral de València.

Vicent Pons, director de l’Arxiu, ens farà una visita guiada per les instal·lacions de l’arxiu. Des de la Sagristia, una escala facilita l’accés a l’Arxiu Biblioteca Catedralicia, que ocupa dues plantes situades sobre la Sagristia Antiga i l’actual Sala Capitular.

L’arxiu conté, lligalls, pergamins, butlles pontifícies, documents reals i notarials, constitucions de la Catedral, deliberacions del capitule, cartes, oficis..

Pujada al Micalet

Els Campaners de la Catedral de València ens faran una visita guiada pel Micalet, el campanar de la Catedral de València, on explicaran les funcions i tocs de cada campana.

L’Associació Cultural Campaners de la Catedral de València s’encarrega del toc de les campanes de la Catedral de València durant totes les festivitats de l’any. A més de l’activitat sonora, es dediquen a l’estudi, la investigació, la conservació i el manteniment de les campanes de la Catedral.